Selecteer een pagina

Privé Coaching

Privé Coaching is beschikbaar voor Pup, Puber of Volwassen hond.

Om diverse redenen kan Privé Coaching een goede oplossing zijn. Zijn er bijvoorbeeld problemen die zich voornamelijk in de thuissituatie voordoen, dan is een privétraining misschien de juiste oplossing voor jou. Je krijgt hulp bij problemen en de opvoeding in de situatie thuis. 

Intake en benodigde informatie

Tijdens het eerste gesprek kijken we samen uitgebreid naar de pup of hond, het gedrag, de leefomgeving, de omgang met de pup door jou en het gezin. Ook de herkomst en voorgeschiedenis van je huisgenoot komen aan de orde. Voor het beste resultaat is het namelijk van belang om de oorzaken van het probleemgedrag te achterhalen, dit om te voorkomen dat je blijft steken in symptoombestrijding.
De oorzaken van probleemgedrag kunnen zeer divers zijn.
Zo zijn er traumatische ervaringen, onvoldoende socialisatie, hormonale problemen, een verstoorde relatie tussen eigenaar en hond, stress, problemen in het gezin en medische problemen.
Ook een voedselallergie kan er voor zorgen dat een hond niet lekker in zijn vel zit en daardoor prikkelbaar of zelfs agressief is.
Een compleet beeld krijgen is dus enorm belangrijk. Tijdens de inventarisatie wordt een plan van aanpak gemaakt. Aan welke doelen gaat er gewerkt worden? Daarna gaan we aan de slag en gaan we dingen in de praktijk brengen.

Hoeveel sessies er nodig zijn is afhankelijk van het probleem en de voortgang. Soms kost het meer tijd om het gedrag van de hond te veranderen, zeker als problemen al langer bestaan en het gedrag ingesleten is. Hiervan proberen we tijdens het eerste consult een prognose te geven, zodat je weet waar je aan toe bent.

De begeleiding van de pup wordt besproken aan de hand van een theorie pakket over het gedrag en het omgaan met een pup.
Punten die o.a. aan bod komen zijn, zindelijkheidstraining, bench training, socialisatie, omgang met andere honden en dieren.

De lessen zijn actief en worden in en in de omgeving van het huis gegeven.
De praktijklessen zijn bedoeld om aanwijzingen te kunnen geven hoe het gedrag van de hond een rustige manier aan te pakken en goed te begeleiden.

Ik kan je helpen om de ‘hondentaal’ te leren begrijpen. Tijdens de Privé Coaching wordt dit gedaan op een leuke en open manier.

Heb je na de Privé Coaching toch nog vragen of lastige situaties, je kunt altijd contact met mij opnemen. Ik help je graag verder.

Een prijsopgave voor de Privé Coaching kan gegeven worden nadat we het intake gesprek hebben afgerond en we beiden beter weten hoe vaak er coaching nodig is.
In overleg met jou kunnen wij pakket op maat samenstellen.

 

 

Startdatum:  in overleg

Wil je meer informatie?
Bel of Whatsapp:  06 – 107 594 80
of mail naar:   info@hondenschoolhattem.nl

Mogelijk ook interessant:

Puppy

Tijdens de puppycursus wordt de basis gelegd voor de voortgang van zijn of haar leven. We beginnen met het aanleren van de elementaire opvoedingsoefeningen, afgestemd op het leervermogen van de pup.

Basis 1

De puppy periode is voorbij, de basis is gelegd en voor pups komt nu de eerste fase van de puberteit. Deze cursus is ook bedoeld voor honden die om welke reden dan ook de Puppy cursus niet hebben kunnen volgen.

Privé Coaching

Om diverse redenen kan Privé Coaching een goede oplossing zijn. Zijn er bijvoorbeeld problemen die zich voornamelijk in de thuissituatie voordoen, of wilt u maatwerk, of puppy training individueel, dan is een privétraining misschien de juiste oplossing voor jou.

 

Workshops

Hondenschool Hattem organiseert met enige regelmaat workshops voor haar cursisten en honden eigenaren uit Hattem en omgeving.
We bieden deze workshops aan zodat je up-to-date kunt blijven met de nieuwste ontwikkelingen. Hier kan je lezen wat er gepland staat voor de komende tijd.