Selecteer een pagina

Jij en jouw hond.

Visie en Werkwijze

Hondenschool Hattem richt zich met name op het c o a c h e n van cursisten met hun pup vanaf een leeftijd van 9 weken tot en met de volwassen hond. Ons belangrijkste doel is om jou te begeleiden in de specifieke behoeften van jouw hond, zodat jullie leren samen werken en elkaar leren begrijpen. Tijdens de lessen wordt zoveel mogelijk ingespeeld op de wensen van de cursisten en wordt er waar mogelijk   “maatwerk” geleverd.

We werken met de nieuwste beloning gerichte methodes. Het is namelijk vele malen effectiever om gewenst gedrag van je hond te versterken door het te belonen dan om te corrigeren. Jouw hond zal het op deze manier leuk vinden om met jou te trainen en voor je te werken en zal goed naar je luisteren. Positief trainen betekent niet dat je geen leiding geeft aan je hond, het betekent dat je grenzen stelt in je training en in het dagelijks leven.

De groepsgrootte bij de cursussen is klein om een goede kwaliteit te kunnen waarborgen. Mocht tijdens de groepstraining blijken dat zich een gedragsprobleem voor doet bij een hond dan kiezen wij ervoor de hond en cursist privébegeleiding aan te bieden.

Omdat we willen trainen op een positieve manier is het gebruik van corrigerende middelen zoals slip, wurg- en prikkettingen niet toegestaan. Voor verdere informatie verwijzen we naar onze Algemene Voorwaarden met daarin de Huisregels.

Ontwikkelen doe
je samen

Het team van Hondenschool Hattem bestaat uit gediplomeerde instructeurs en instructeurs in opleiding en stagiaires. In een prettige sfeer kunnen wij je daadwerkelijk helpen in de opvoeding van jouw hond. Wij volgen zelf regelmatig cursussen en workshops om onze kennis aan te vullen en op peil te houden. We willen je leren om op een respectvolle manier met je hond om te gaan. Kijk bij Team op deze website welke instructeurs je kan ontmoeten bij de diverse cursussen.