Selecteer een pagina

Puppycursus

De komst van een pup in het gezin is een belangrijke gebeurtenis. Naast het bieden van een veilig, liefdevol huis is goede begeleiding voor nu en in de toekomst belangrijk.
Iedere pup is uniek en heeft zijn eigen manier van reageren. Dat is onder andere afhankelijk van de genetische aanleg van de pup en prikkels uit de omgeving.

De methodiek waarmee wij werken is een positieve methode.
Dat betekent dat er geen druk, dwang of fysieke correcties toegepast worden. Het welzijn van de pup staat voorop.
Samen vinden we een goede balans om met de pup een mooie toekomst op te bouwen en de pup te leren kennen en begrijpen.

Tijdens de puppy cursus wordt de basis gelegd voor de voortgang van zijn of haar leven. We beginnen met het aanleren van de elementaire opvoedingsoefeningen.
Ook leer je theoretische zaken zoals: Hoe leert een hond? Hoe communiceert een hond? Hoe kan je bepaald gedrag beïnvloeden? Hoe kan je een hond “begrenzen” zonder fysiek te hoeven ingrijpen?
Verder besteden we door middel van speelse oefeningen ook veel aandacht aan de verdere socialisatie van uw pup. Uiteindelijk gaat het om communicatie, relatie en het leren begrijpen van het gedrag, op een beloningsgerichte manier in gezellige en ontspannen sfeer!

Om alle cursisten ruim aandacht te kunnen geven werken we met kleine groepen.

8 lessen van 45 minuten € 125

Kijk voor de eerstvolgende startdata op het aanmeldingsformulier

Wil je meer informatie?
Bel of Whatsapp:  06 – 107 594 80
of mail naar:   info@hondenschoolhattem.nl

Mogelijk ook interessant:

Basis 2

Deze cursus volgt op de Basis Cursus I en staat in teken van de uitbreiding van de gehoorzaamheid. Er wordt met name meer discipline van de hond gevraagd. De opdrachten worden moeilijker evenals de eisen aan de uitvoering.
Tijdens deze cursus ga je de oefeningen uit de 1e basiscursus verder uitbouwen en complexer maken. 

Gedrag & Gehoorzaamheid

Voor de echte werkers onder ons is dit misschien wel de leukste cursus van allemaal door de grote variëteit in oefeningen. Door middel van leuke oefeningen versterken we de band tussen baas en hond zodat de hond met veel plezier de commando’s van de baas opvolgt.
In deze cursus gaan we meer trainen met de hond dan opvoeden.

Fun

In deze cursus is elke les anders en komen onderdelen van verschillende hondensporten aan de orde. Zo zijn er oefeningen in balans en coördinatie, doen we hersenwerk, behendigheid, detectie en ook het begin van Dogdance.

Agility & Behendigheid

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die met behendigheid wil beginnen. Alles is erop gericht om leuk actief met je hond bezig te zijn. Coördinatie, springkracht, wendbaarheid en samenwerken zijn de belangrijkste kenmerken van deze cursus.