Selecteer een pagina

Detectie

Wat is nu precies Detectie? Bij detectie leer je de hond een soort van zoeken aan. Je kunt de hond leren zoeken op verschillende geuren. Als de hond de geur heeft geroken zal er vervolgens een verwijzing plaatsvinden. Dit kan op verschillende manieren zijn, door ernaar te blijven kijken, zitten, liggen etc.  De meeste bekendheid van detrectie honden zijn bijvoorbeeld het opsporen van drugs, explosieven, voeding ( allergie) , ziektes etc. Zo zijn er veel manieren om een hond op geur te leren verwijzen.! Er zal eerst worden getraint op de geurboxen op de locatie van Hondenschool Hattem. Bij uitbreiding en vervolg zullen er verschillende interne maar ook externe locaties worden bezocht, waar de zoeking plaatsvinden.

De cursus detectie bestaat uit 7 lessen waarvan de 1e les theorie zal zijn.  Er kunnen maximaal 5 cursiten aan een groep deelnemen. Maar je bent wel individueeel met je hond aan het werk. We starten met groene cursisten waarvan de honden nog blank zijn in detectie. Er kan ook deelgenomen worden aan deze detectie cursus als je al iets gedaan hebt op het gebied van detectie, want het samenwerken en nieuwe inzichten  aanleren kan ook een mooie aanvulling zijn van wat je al weet.

Om alle cursisten ruim aandacht te kunnen geven werken we met kleine groepen.

7 lessen van 1 uur € 175 inclusief btw

Startdatum:  maandag 15 april 2024

Meer informatie?
Bel:   06 – 107 594 80
of mail naar:   info@hondenschoolhattem.nl

Mogelijk ook interessant:

Basis 2

Deze cursus volgt op de Basis Cursus I en staat in teken van de uitbreiding van de gehoorzaamheid. Er wordt met name meer discipline van de hond gevraagd. De opdrachten worden moeilijker evenals de eisen aan de uitvoering.
Tijdens deze cursus ga je de oefeningen uit de 1e basiscursus verder uitbouwen en complexer maken. 

Gedrag & Gehoorzaamheid

Voor de echte werkers onder ons is dit misschien wel de leukste cursus van allemaal door de grote variëteit in oefeningen. Door middel van leuke oefeningen versterken we de band tussen baas en hond zodat de hond met veel plezier de commando’s van de baas opvolgt.
In deze cursus gaan we meer trainen met de hond dan opvoeden.

Privé Coaching

Om diverse redenen kan Privé Coaching een goede oplossing zijn. Zijn er bijvoorbeeld problemen die zich voornamelijk in de thuissituatie voordoen, of wilt u maatwerk, of puppy training individueel, dan is een privétraining misschien de juiste oplossing voor jou.

 

Workshops

Hondenschool Hattem organiseert met enige regelmaat workshops voor haar cursisten en honden eigenaren uit Hattem en omgeving.
We bieden deze workshops aan zodat je up-to-date kunt blijven met de nieuwste ontwikkelingen. Hier kan je lezen wat er gepland staat voor de komende tijd.