Selecteer een pagina

Jacht

Als eigenaar van een hond is het heel erg leuk om te zien hoe mooi een hond het vindt om te doen waarvoor hij ooit in de wieg werd gelegd. [Jacht] honden, afhankelijk van het precieze doel waarvoor ze oorspronkelijk gefokt werden, vinden het prachtig om wild op te sporen, aan te wijzen, te volgen, op te jagen of te apporteren. En hoe gaat het vaak met dingen die je leuk vindt: daar ben je goed in en je doet ze liefst zo vaak mogelijk. Dat geldt voor honden net zo goed als voor mensen.

Binnen de jachttraining wordt de honden o.a. geleerd het aangeschoten “wild” zo snel mogelijk terug te brengen naar de baas, het zogenaamde apporteren. Dit kan gebeuren op zicht, dit heet markeren. Of op geur, dit heet verloren zoeken of slepen.
Ook kan de hond gestuurd worden op aanwijzingen van de voorjager, dit heet dirigeren. Apporten kunnen zowel van land als uit of over water gehaald moet worden. Bij alle verschillende vormen van apporten is het allerbelangrijkst dat de hond rustig naast de voorjager op zijn post zit en pas mag gaan wanneer de voorjager daartoe opdracht geeft.

Net als in alle andere hondentraining wordt gewerkt met bekrachtigen van het gewenste gedrag dat jouw hond vertoont.
We nemen de tijd om rustig in kleine stapjes en fases te werken, waardoor er minder ‘fouten’ in een oefening ontstaan.

De oefening apport bestaat bijvoorbeeld uit de volgende deel oefeningen.

  • Vasthouden van de dummy
  • Zittend vasthouden van de dummy
  • Lopen met de dummy
  • Snel terugkomen bij de voorjager
  • Voorzitten voor je voorjager
  • Rustig en geluidloos wachten naast de voorjager en pas op commando uitgaan
  • Kijken naar wat er in het veld gebeurt

 

Startdatum: woensdag 18 januari 18:30 uur

Meer informatie?
Bel:   06 – 107 594 80
of mail naar:   info@hondenschoolhattem.nl

Mogelijk ook interessant:

Jacht

Vanaf januari 2023 gaan we deze cursus aanbieden.
Jachttraining is behalve voor jachthonden ook bedoeld voor honden en eigenaren die niet per se hoeven te jagen en gewoon lekker samen bezig willen zijn.
Het is namelijk erg leuk om je hond te trainen voor jachthondenwerk.

DogDance

Vind je het leuk om met je hond te trainen en hem allerlei grappige, aparte oefeningen aan te leren? Bij Dogdance leer je je hond allerlei verschillende oefeningen aan. Denk dan aan om je heen draaien, om zijn eigen as draaien, tussen je benen weven terwijl je loopt, achteruitlopen, zijwaarts lopen, door je armen springen, en nog veel meer.

Privé-coaching

Loop je ergens tegenaan samen met je hond en wil je dat gedrag beter begrijpen en het liefst ook ombuigen? Dan kan privé-coaching een goede oplossing zijn. In uw thuis situatie kijken we naar de onderliggende oorzaken van het gedrag.

Workshops

Gedurende het jaar biedt Hondenschool Hattem diverse workshops aan.
Het actuele aanbod kun je vinden onder de onderstaande knop.