Selecteer een pagina

Jacht

 

Als eigenaar van een hond is het heel erg leuk om te zien hoe mooi een hond het vindt om te doen waarvoor hij ooit in de wieg werd gelegd. [Jacht] honden, afhankelijk van het precieze doel waarvoor ze oorspronkelijk gefokt werden, vinden het prachtig om wild op te sporen, aan te wijzen, te volgen, op te jagen of te apporteren. En hoe gaat het vaak met dingen die je leuk vindt: daar ben je goed in en je doet ze liefst zo vaak mogelijk. Dat geldt voor honden net zo goed als voor mensen.

Binnen de jachttraining wordt de honden o.a. geleerd het aangeschoten “wild” zo snel mogelijk terug te brengen naar de baas, het zogenaamde apporteren. Dit kan gebeuren op zicht, dit heet markeren. Of op geur, dit heet verloren zoeken of slepen.
Ook kan de hond gestuurd worden op aanwijzingen van de voorjager, dit heet dirigeren. Apporten kunnen zowel van land als uit of over water gehaald moet worden. Bij alle verschillende vormen van apporten is het allerbelangrijkst dat de hond rustig naast de voorjager op zijn post zit en pas mag gaan wanneer de voorjager daartoe opdracht geeft.

Net als in alle andere hondentraining wordt gewerkt met bekrachtigen van het gewenste gedrag dat jouw hond vertoont.
We nemen de tijd om rustig in kleine stapjes en fases te werken, waardoor er minder ‘fouten’ in een oefening ontstaan.

De oefening apport bestaat bijvoorbeeld uit de volgende deel oefeningen.

  • Vasthouden van de dummy
  • Zittend vasthouden van de dummy
  • Lopen met de dummy
  • Snel terugkomen bij de voorjager
  • Voorzitten voor je voorjager
  • Rustig en geluidloos wachten naast de voorjager en pas op commando uitgaan
  • Kijken naar wat er in het veld gebeurt

Om alle cursisten ruim aandacht te kunnen geven werken we met kleine groepen.

 8 lessen van 45 minuten €125

Kijk voor de eerstvolgende startdata op het aanmeldformulier.

 

Meer informatie?
Bel:   06 – 107 594 80
of mail naar:   info@hondenschoolhattem.nl

Mogelijk ook interessant:

Jacht

Jachttraining is behalve voor jachthonden ook bedoeld voor honden en eigenaren die niet per se hoeven te jagen en gewoon lekker samen bezig willen zijn.
Het is namelijk erg leuk om je hond te trainen voor jachthondenwerk.

Rally-O

Rally-O (waarbij de O staat voor ‘obedience’) is afkomstig uit Amerika. Eigenlijk is deze leuke sport een mix van gehoorzaamheid. Bij Rally-O loop je samen met je hond een parcours dat is opgebouwd uit verschillende gehoorzaamheidsoefeningen.

Privé Coaching

Om diverse redenen kan Privé Coaching een goede oplossing zijn. Zijn er bijvoorbeeld problemen die zich voornamelijk in de thuissituatie voordoen, of wilt u maatwerk, of puppy training individueel, dan is een privétraining misschien de juiste oplossing voor jou.

 

Workshops

Hondenschool Hattem organiseert met enige regelmaat workshops voor haar cursisten en honden eigenaren uit Hattem en omgeving.
We bieden deze workshops aan zodat je up-to-date kunt blijven met de nieuwste ontwikkelingen. Hier kan je lezen wat er gepland staat voor de komende tijd.