Selecteer een pagina

Hoopers

Hoopers is een snelgroeiende hondensport, speciaal ontwikkelt voor honden die (nog) geen behendigheid – Agility – mogen doen omdat zij te jong of te oud zijn of de lichamelijke belasting niet (meer) aan kunnen.
Hoopers is een laagdrempelige sport die geestelijke inspanning vraagt van de hond zonder fysieke overbelasting waardoor het voor vrijwel alle honden geschikt is.

De begeleider stuurt de hond met stem – en/of handcommando’s door de “Hoopers” (Hoopers zijn een soort poortjes) of om een ton of door een tunnel. De onderdelen worden per stuk aangeleerd en uitgebouwd naar een parcours.

Vrijwel iedere combinatie kan deze sport beoefenen. De hond verricht het denkwerk, het opvolgen van de commando’s en de fysieke uitdaging is natuurlijk het parcours volgen.
Voor de begeleider is er veel denkwerk en minder fysieke belasting. Deze hoeft namelijk niet mee te rennen.

Een superleuke sport om samen met je hond actief bezig te zijn!

Om alle cursisten ruim aandacht te kunnen geven werken we met groepen van maximaal 4 combinaties.

8 lessen van max. 45 minuten € 125

 

 

Kijk voor de eerstvolgende startdata op het aanmeldingsformulier.

Wil je meer informatie?
Bel of Whatsapp:  06 – 107 594 80
of mail naar:   info@hondenschoolhattem.nl

Mogelijk ook interessant:

Puppy

Tijdens de puppycursus wordt de basis gelegd voor de voortgang van zijn of haar leven. We beginnen met het aanleren van de elementaire opvoedingsoefeningen, afgestemd op het leervermogen van de pup.

Basis 1

De puppy periode is voorbij, de basis is gelegd en voor pups komt nu de eerste fase van de puberteit. Deze cursus is ook bedoeld voor honden die om welke reden dan ook de Puppy cursus niet hebben kunnen volgen.

Fun

In deze cursus is elke les anders en komen onderdelen van verschillende hondensporten aan de orde. Zo zijn er oefeningen in balans en coördinatie, doen we hersenwerk, behendigheid, detectie en ook het begin van Dogdance.

Agility & Behendigheid

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die met behendigheid wil beginnen. Alles is erop gericht om leuk actief met je hond bezig te zijn. Coördinatie, springkracht, wendbaarheid en samenwerken zijn de belangrijkste kenmerken van deze cursus.