Selecteer een pagina

Fun- Behendigheid Cursus

Ben je op zoek naar een leuke actieve cursus samen met je hond dan is deze cursus vast wat voor jullie. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die met behendigheid wil beginnen.
De cursus wordt op een leuke ontspannen manier gegeven zonder druk of dwang voor hond en/of eigenaar. Plezier en samenwerken staan voorop. Alles is erop gericht om leuk actief met je hond bezig te zijn. Coördinatie, springkracht, wendbaarheid en samenwerken zijn de belangrijkste kenmerken van deze cursus.
Tijdens deze cursus werken we met name met toestellen vanuit de Agility – de behendigheid – en er wordt los van de lijn gewerkt.
Het is wel belangrijk dat de hond enige gehoorzaamheid heeft naar de eigenaar. De hond leert n.l. zelfstandig te werken, maar ook tegelijkertijd op te letten wat de begeleider vraagt.
De toestellen worden eerst individueel aangeleerd en daarna wordt  in kleine stapjes in een parcours aangeboden. We besteden tijdens de training ook aandacht – heel belangrijk – aan een goede Warming-up en Cooling down.
Honden kunnen deelnemen aan deze cursus vanaf een leeftijd van 10 maanden. De belastbaarheid wordt aangepast aan de leeftijd van de hond.
Voor recreatieve behendigheid kan je een individuele aanvraag indienen zodat je – bij voldoende niveau – in een speciale gevorderden behendigheidsgroep geplaatst kan worden.

Om alle cursisten ruim aandacht te kunnen geven werken met kleine groepen.

8 lessen van max. 45 minuten € 125

Kijk voor de eerstvolgende startdata op het aanmeldingsformulier.

Wil je meer informatie?
Bel of Whatsapp:  06 – 107 594 80
of mail naar:   info@hondenschoolhattem.nl

Mogelijk ook interessant:

Gedrag & Gehoorzaamheid Algemeen

Voor de echte werkers onder ons is dit misschien wel de leukste cursus van allemaal door de grote variëteit in oefeningen. Door middel van leuke oefeningen versterken we de band tussen baas en hond zodat de hond met veel plezier de commando’s van de baas opvolgt.
In deze cursus gaan we meer trainen met de hond dan opvoeden.

Fun

In deze cursus is elke les anders en komen onderdelen van verschillende hondensporten aan de orde. Zo zijn er oefeningen in balans en coördinatie, doen we hersenwerk, behendigheid, detectie en ook het begin van Dogdance.

Agility & Behendigheid

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die met behendigheid wil beginnen. Alles is erop gericht om leuk actief met je hond bezig te zijn. Coördinatie, springkracht, wendbaarheid en samenwerken zijn de belangrijkste kenmerken van deze cursus.