Selecteer een pagina

Detectie Workshop

Eén van de disciplines binnen het neuswerk is DETECTIE.
Hierbij wordt de hond spelenderwijs geleerd om te zoeken en een geur in te prenten. Dit wordt gedaan met behulp van geur boxen.
De hond zoekt naar een verborgen stof of geurbron, dat kan van alles zijn. In de praktijk kom je detectiehonden tegen op bijvoorbeeld een luchthaven om de bagage van passagiers te doorzoeken op aanwezigheid van bijvoorbeeld verdovende middelen, geld of explosieven.
Een hond wordt niet zomaar een detectiehond, maar het is leuk om te oefenen en te zien wat jouw hond allemaal kan. Het belangrijkste is het plezier in het zoeken voor hond en geleider en al doende kan je zelf uitvinden waar jouw hond voor werkt: Voer? Spel? Wil je eens kijken of jij en jouw hond detectie leuk vinden?

De workshops worden gegeven door Nadia Esplugas Munoz. De kosten zijn € 25,- per workshop.

Je kan je opgeven via deze website.

Startdatum:  zaterdag 23 maart 2024

Meer informatie?
Bel:   06 – 107 594 80
of mail naar:   info@hondenschoolhattem.nl

Mogelijk ook interessant:

Basis 2

Deze cursus volgt op de Basis Cursus I en staat in teken van de uitbreiding van de gehoorzaamheid. Er wordt met name meer discipline van de hond gevraagd. De opdrachten worden moeilijker evenals de eisen aan de uitvoering.
Tijdens deze cursus ga je de oefeningen uit de 1e basiscursus verder uitbouwen en complexer maken. 

Gedrag & Gehoorzaamheid

Voor de echte werkers onder ons is dit misschien wel de leukste cursus van allemaal door de grote variëteit in oefeningen. Door middel van leuke oefeningen versterken we de band tussen baas en hond zodat de hond met veel plezier de commando’s van de baas opvolgt.
In deze cursus gaan we meer trainen met de hond dan opvoeden.

Fun

In deze cursus is elke les anders en komen onderdelen van verschillende hondensporten aan de orde. Zo zijn er oefeningen in balans en coördinatie, doen we hersenwerk, behendigheid, detectie en ook het begin van Dogdance.

Agility & Behendigheid

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die met behendigheid wil beginnen. Alles is erop gericht om leuk actief met je hond bezig te zijn. Coördinatie, springkracht, wendbaarheid en samenwerken zijn de belangrijkste kenmerken van deze cursus.