Selecteer een pagina

Voeding voor de hond

Geplaatst: 24 mei 2022

Het lichaam van honden ondergaat grote veranderingen bij de ontwikkeling van puppy tot senior. Een goede voeding volgt die ontwikkeling. Daarom stelden de voedingsdeskundigen van PRO PLAN® drie innovatieve formules samen, afgestemd op de drie belangrijkste levensstadia: puppy, adult en senior.

Elke formule is het resultaat van jarenlang onderzoek en decennialange expertise en is speciaal samengesteld om te beantwoorden aan de behoeften van uw hond, ongeacht zijn leeftijd.

Pro Plan Puppy

Puppy’s hebben, net zoals baby’s, zeer specifieke voedingsbehoeften in dit kritieke stadium van hun leven.

De eerste vijf maanden zijn cruciaal voor de ontwikkeling van het immuunsysteem van uw puppy. Tijdens de eerste levensweken krijgt uw puppy antistoffen uit de moedermelk, die hem beschermen tegen infecties. Wanneer hij stopt met zogen, neemt de hoeveelheid antistoffen af en wordt zijn eigen immuunsysteem opgebouwd.

Het eigen immuunsysteem maakt in het begin slechts een kleine hoeveelheid antistoffen aan. Die hoeveelheid neemt geleidelijk toe, maar tussen het spenen en een volgroeid immuunsysteem zit uw puppy in een zogenaamde ‘immuniteitskloof’.

Die ‘immuniteitskloof’ kan duren tot hij vijf maanden oud is en maakt hem gevoelig voor infecties en spijsverteringsproblemen. Om uw puppy door deze periode te helpen, ontwikkelden onze voedingsdeskundigen en dierenartsen OPTI START® voor het PRO PLAN® Puppy-assortiment.

OPTI START is aanwezig in alle PRO PLAN® Puppy-formules (behalve Puppy Sensitive) en bevat colostrum, een speciaal ingrediënt dat rijk is aan natuurlijke antistoffen. Het heeft een bewezen invloed op het immuunsysteem en helpt de natuurlijke weerstand van uw puppy te versterken en op te bouwen. Bovendien ondersteunt OPTI START® ook het spijsverteringsstelsel, door een beter evenwicht te creëren tussen de ‘goede’ en ‘slechte’ bacteriën in het darmkanaal. Dit evenwicht is belangrijk: het helpt uw puppy alle noodzakelijke voedingsstoffen op te nemen om aan te komen en te groeien, en het verlaagt het risico op infecties en diarree.

Pro Plan Adult

Een evenwichtige darmflora is essentieel voor een gezonde spijsvertering. Het spijsverteringskanaal van honden bevat, net als bij mensen, miljarden bacteriën die zowel ‘goed’ (voordelig) als ‘slecht’ kunnen zijn. Omdat de bacteriën in het darmkanaal van uw hond een belangrijke rol spelen voor zijn algemene gezondheid, deed ons gespecialiseerd team van dierenartsen en voedingsdeskundigen uitgebreid onderzoek naar de darmgezondheid en de manier waarop voeding een evenwichtige darmflora kan ondersteunen.

PRO BIFIDUS is een natuurlijke bron van prebiotica. Dat zijn speciale vezels die een bewezen invloed hebben op de aanmaak van ‘goede’ bacteriën, zoals bifidobacteriën in de darm. Op die manier bevorderen ze een gezonde spijsvertering en helpen ze uw hond gezond te houden.

De meeste PRO PLAN® Adult-varianten (Adult Small Original, Adult Original, Adult Digestion, Adult Large Robust, Adult Large Athletic) bevatten Pro ifidus

Pro Plan Senior

De hersencellen van honden hebben, net als die van de mens, voortdurend glucose nodig om te functioneren. Vanaf ongeveer zeven jaar (de leeftijd waarop specialisten uw hond beschouwen als ‘senior’*) verliezen de hersencellen echter geleidelijk hun vermogen om glucose te gebruiken als energiebron.

De hersenen werken steeds trager en uw hond wordt minder alert naarmate hij ouder wordt.
Een alternatieve energiebron voor de hersenen kan dit probleem verhelpen. Daarom ontwikkelde ons team van toegewijde dierenartsen en voedingsdeskundigen ANTI AGE™: een baanbrekende, innovatieve mix van voedingsstoffen met middellange vetzuurketens.

Deze speciale dieetvetten zijn aanwezig in bepaalde plantaardige oliesoorten, zoals kokosnootolie. Ze zijn uniek omdat ze gemakkelijk kunnen worden omgezet in energie voor de oudere hersencellen en zo de noodzakelijke brandstof leveren om het brein goed te laten functioneren.
Deze revolutionaire voedingsinnovatie is geïntegreerd in PRO PLAN® Senior Original 7+, het enige product voor senior honden op de markt dat is samengesteld met een gepatenteerde** mix van voedingsstoffen met middellange vetzuurketens.

Pro Plan voeding is o.a. te verkrijgen bij Dierspecialist Ubink in Wezep
Meer informatie kun je vinden op de Pro Plan website