Selecteer een pagina

Hoera, we gaan op vakantie!

Geplaatst: 25 mei 2022

Het is vaak heel fijn als je hond mee mag naar je vakantiebestemming. Hiervoor is echter wel een goede voorbereiding nodig. Het is namelijk niet genoeg om alleen een vakantiebestemming te kiezen waar je huisdier mee naar toe mag en de spullen mee te nemen die je nodig hebt voor de verzorging.
Je moet ook nadenken over de reis ernaartoe en goed op de hoogte zijn van de invoereisen van het land van bestemming en van de landen waar je doorheen reist. Sommige hondenrassen zijn niet toegestaan in bepaalde landen, of alleen met een muilkorf om en aangelijnd.

Om je hierbij te helpen vind je in dit artikel belangrijke dingen waar je aan moet denken wanneer je hond of kat mee gaat op vakantie.

Denk hier niet te licht over! Als een huisdier niet aan de eisen voldoet kan het worden aangehouden. Je hond of kat kan dan in quarantaine worden geplaatst of worden teruggestuurd naar Nederland.
Als dit niet mogelijk is kan je huisdier zelfs worden ingeslapen. Alle kosten zijn voor rekening van het baasje van het huisdier. Neem dus geen risico en zorg voor een goede voorbereiding!