Selecteer een pagina

Chippen en Registreren van je hond.

Geplaatst: 25 mei 2022

Een hond moet binnen 7 weken na de geboorte gechipt en geregistreerd zijn. Ook moet de hond een Europees dierenpaspoort hebben. Honden die geïmporteerd worden moeten ook geregistreerd worden. Dit moet binnen 2 weken na aankomst gebeuren. Een geïmporteerde hond moet al in het buitenland gechipt zijn en een Europees Dieren paspoort (of als het buiten de EU is een gezondheidscertificaat) hebben voordat hij in Nederland aankomt.

De dierenarts kan de hond chippen en registreren. Ook chippers (bijvoorbeeld van de Raad van Beheer) mogen dat doen als zij geregistreerd staan in het chippersregister van RVO. Pups die bij een fokker worden geboren krijgen een chip via de Raad van Beheer. De fokker zorgt voor registratie. Zodra de pup met je meegaat naar huis moet jezelf voor een nieuwe registratie op jouw naam zorgen.

Vraag altijd of de hond of pup gechipt en geregistreerd is en of de hond een paspoort heeft. Laat dat eventueel controleren door een dierenarts. Je bent strafbaar als je een hond koopt die niet is geregistreerd en geen chip of paspoort heeft.

Hier kan je een artikel lezen met alle informatie over het chippen en registeren van honden.