Het leuke aan deze cursus is dat de oefeningen fysiek niet al te zwaar zijn zodat deze cursus voor bijna iedereen geschikt is, zowel baas als hond. Er kan op eigen tempo gewerkt worden. Tijdens deze cursus kunnen honden leren omgaan met verschillende onderdelen / situaties, het gaat niet om snelheid maar om bewustwording samen een band opbouwen. Honden leren omgaan gebruik te kunnen maken van heel het lichaam. De groep bestaat uit maximaal 6 cursisten dus u komt goed aan bod. De meeste oefeningen zijn aangelijnd, indien de honden los gaan is dit in overleg met de desbetreffende instructeur. De volgende onderdelen komen aan de orde tijdens deze cursus.

Rally-0: Er wordt een klein parcours opgesteld met bordjes waar verschillende gehoorzaamheid oefeningen opstaan die uitgevoerd zullen worden, deze oefeningen kunnen op eigen tempo gelopen worden. De instructeur bepaald het parcours en zal iedere keer weer anders zijn.

Flybalbak: De hond leert de eerste beginselen van flyball aan, maar ook de bak leren behersen is op zich al een hele uitdaging. De bak wordt eerst aangeleerd, de hond zal zelfstandig de plank met zijn poot bedienen waarna er een bal uitschiet, de hond vangt de bal en geeft deze af aan de eigenaar.

Slalom: Bestaat uit een een klein parcours van 8 poortjes van 1 meter breed. De route door de poortjes is als een grote slalom. Eigenaar en hond zullen als combinatie bij elkaar blijven en op eigen tempo samen de poortjes in de juiste volgorde nemen. Onderweg kunt u verschillende onderwerpen tegenkomen.

Jump: Bestaat uit vier horden een startpoort en een finishpoort die in 1 rechte lijn staan, hond dienen deze in rechte lijn te nemen aan het eind staat ligt een beloning waarna de eigenaar de hond daar weer ophaalt.

Loopbaan: Bestaat uit een rechte lijn van 6 behendigheid toestellen. De volgorde van de hindernissen varieert iedere keer, de eerste en laatste hindernis bestaan uit een hoogtesprong. De hindernissen kunnen o.a. bestaan uit een schutting, tunnel, kattenloop, breedtesprong etc.

Bij het uurtarief is inbegrepen:

  • Professionaliteit
  • Maatwerk
  • Kleine groepjes veel aandacht
  • Onderling wedstrijdje/ afsluiting 1e prijs

Lesduur: 8 weken van 1 uur kosten: € 109,- euro incl. 21% btw

klik hier om u in te schrijven INSCHRIJVEN
Combinatiecursus (Knoert)

 
Share This
Follow Us